Sajtóközpont

zentrada Licenc-barométer 2016. május – augusztus. Pokemon a játék-témában is az első helyre tör

September 9, 2016

A játékok és a közösségi média első számú témája már elérte a licenc-termékek piacát is. „Pokemon“ rövid idő alatt ugrott az első helyre megelőzve ezzel a Frozent és megtörve ezzel a Disney dominenciáját.

 

A zentrada-Trend barométer nyolc európai zentrada-nagykereskedelmi platformon elemzi a kereséseket, a klikkeléseket és a vásárlási magatartásokat és tájékoztatást ad a licenc-termékek piaci változásairól.

 

A médiában külön témaként foglalkoznak azokkal az emberekkel, akik az utcán virtuális szellemeket keresnek. Nos, hát a kis sárga szörny körüli őrület most elérte a licenc-termékek piacát is. A zentrada keresési indexe szerint az első helyen a Pokemon áll.  

 

„Sajnos ez idáig a licencgyártók nem foglalkoztak eléggé a témával, ezért a keresletet nem lehet megfelelően kielégíteni“ - mondta Ingo Schloo a zentrada cégvezetője.

 

Ha vetünk egy pillantást a Pokemon kereslet európai eloszlására azt látjuk, hogy a kis zsebszörnyek különösen Németországban, Franciaországban és Hollandiában valamint az európai országok külső régiójában (Skandinávia és Kelet Európa) a legkeresettebbek. A déli országokban, Spanyolországban és Olaszországban a kereslet még mindig visszafogott.

A hosszú ideje vezető, de most a második helyet elfoglaló Frozen mellett új licenc-témák is megjelentek, mint a Paw Patrol és a Chica Vampiro, akik az első helyekért küzdenek.

Az Universal-Pictures új alkotása a Pets, amit a stratégiai döntést hozók köreiben a Minions utódjának szánnak, úgy tűnik ez idáig csak Németországban, valamint Spanyolországban van az első helyen.  

Tulajdonképpen a licenc-termékek piaca az európai országokban jelenleg nagyon egyenlőtlen és továbbra is gyenge szinten van.

Bár a Chica Vampiro Franciaországban egészen elöl áll (melyet szorosan követ az újonc Soy Luna) a többi európai országban gyengén képviselteti magát.

 

zentrada a 60 licenc téma több mint 15.000 termékével és a több mint 15 legnagyobb beszállítójával Európa vezető online nagykereskedelmi platformja kisebb és független kereskedők számára árubeszerzés céljából.

A Setino, Dinotoys, Textiel-Trade, Lamaloli, Diomercado, Cash Licences, PepeToys, Ten-Trade, Regalos 4M, Regaliz, Royal Textile és Kiddy Stores cégek számos gyártó és nagykereskedő termékeit kínálják fel verhetetlen árakon, alacsony minimum rendelési értékekkel és rövid szállítási határidővel a zentrada és TradeSafe rendelésbonyolításán keresztül.

A zentrada az újonnan létrehozott Vásárlók Világa „Licenc termékek” oldallal és megfelelő tájékoztatással akarja kereskedői számára a rendkívül sokrétű termékcsoportokhoz való hozzáférést megkönnyíteni. A kereskedők itt megtalálják az érdeklődésüknek megfelelő licenceket a játékok, ajándéktárgyak, gyermekruházat, lakástextíliák és iskolai kiegészítők fő termékcsoportokban.

 

A sajtó híreket itt találja:

http://www.zentrada.hu/web/main_pressecenter.cfm/:var:menue:H10M

 

tovább a teljes cikkre

Az első nyomtatott katalógus "Ajándéktárgyak és dekorációk" - kiegészíti az online forglamazást

September 22, 2014
tovább a teljes cikkre

A zentrada kitüntette a fogyasztói termékek legjobb beszállítóit

April 4, 2014
tovább a teljes cikkre

A zentrada kitüntette a fogyasztói termékek legjobb beszállítóit

March 26, 2014
tovább a teljes cikkre

Együttműködési megállapodás a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával

April 2, 2009
tovább a teljes cikkre

Zentrada újra Nr.1 - Legjobb a nagykereskedelmi piacterek között

November 29, 2008
tovább a teljes cikkre